12.12.2011
Gündem
Cübbeli Ahmet Hoca Tutuklandı

Fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak suçundan tutuklanan Cübbeli Ahmet Hoca için 5 ayda yurtdışından 7 kadın getirildiği ortaya çıktı.
Karagümrük çetesine yapılan operasyonda tutuklanan Cübbeli Ahmet Hoca için yurt dışından son 5 ayda 7 kadın getirildiği ortaya çıktı. VATAN’ın edindiği bilgilere göre Fas, Kazakistan ve Rusya gibi ülkelerden getirilen kadınlar, imam nikahı kıyıldıktan sonra aylık 1000-1500 dolar maaşa bağlanıyor, çarşafa sokulup eve kapatılıyordu.
Takip 5 ay sürdü
Karagümrük çetesine yönelik 5 aylık bir takibin ardından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü tutuklanarak cezaevine gönderildi. “Fuhuş amaçlı insan ticareti, tehdit, şantaj ve mafya ile ilişki kurmak” suçlamalarıyla tutuklanan Ahmet Hoca’nın fuhuş yapmasına aracılık ettiği öne sürülen şoförü Mehmet Ali Melemez, sağ kolu Barış Sezek, korumalığını yapan Fahrettin Canpolat, Fahri Özdemir, hizmetini görenlerden Mehmet Batur, Mehmet Berber, Yahya Aydoğdu ve Mustafa Çittir aynı operasyon kapsamında gözaltına alındı.
Kadınlar yurtdışından
İddiaya göre Ünlü, yurt dışından getirttiği kadınları evlere kapatıyor ve zaman zaman yanlarına uğrayarak cinsel birliktelik yaşıyordu. Polisin teknik takibine göre Ünlü, sağ kolu Barış Sezek’i sık sık yurt dışına gönderiyor ve buradaki aracılar vasıtasıyla çeşitli nedenlerle mağdur kadınları buluyordu. Aracılara para vererek kadınların Türkiye’ye getirtilmesi için ikna eden Ünlü, Fas, Kazakistan ve Rusya gibi ülkelerden gelen kadınları fuhuş amaçlı kullanıyordu.
Kaynak: ntvmsnbc
Kaynak: ntvmsnbc
Mit Freunden teilen:






